gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Про виникнення спалаху ГКІ

Інформуємо, що згідно  термінового повідомлення КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» від 27.10.2016р. б/№, яке надійшло на адресу  Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області о 1815  год.  27.10.2016р.,  встановлено, що станом на 17.00 год. 27.10.2016 року  госпіталізовано 7 осіб, з них 3-є дітей до 17 років, з діагнозом «Гостра кишкова інфекція», які 26.10.2016 року харчувалися в кафе відкритого типу «Трапезна» Українського католицького університету ФОП Шинальська І.П. за адресою м. Львів, вул.. Козельницького,2.

Згідно епіданамнезу встановлено, що захворівши вживали млинці з м’ясом і курячі крильця.  Стан  усіх захворілих  середньої важкості.

Станом на 0900 год 28.10.2016р. всього госпіталізовано у КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» 11 осіб, з них 3-є дітей  віком 4, 10 та 12 років, з попереднім діагнозом ГКІ, стан середньої важкості.

Згідно епіданамнезу встановлено, що захворівши вживали млинці з м’ясом і курячі крильця.  Стан  усіх захворілих  середньої важкості.

Станом на  27.10.2016р. о 2030 год.  фахівцями ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області та Управління Держпродспоживслужби в м.Львові,  проведено позапланову перевірку  даного закладу громадського харчування із залученням фахівців ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», на підставі Постанови про призначення позапланового обстеження Сихівського районного відділу поліції ГУ НП України у ЛО від 27.10.2016р.,  з метою встановлення причин виникнення спалаху та факторів передачі інфекції.

В ході  позапланової перевірки  виявлено  наступні недоліки: порушуються вимоги щодо окремої обробки продовольчої сировини та готових продуктів; не проводиться контроль за дотриманням термінів зберігання напівфабрикатів у холодильному обладнанні; не контролюються терміни реалізації готової продукції та лінії роздачі; відсутні нормативні документи на виготовлені напівфабрикати. Порушується технологія приготування кулінарних страв в частині не проведення  вторинної термічної обробки кулінарних виробів з м’яса, птиці. Відсутні супровідні документи щодо безпечності та якості на сировину імпортного походження. Не проводиться періодичний лабораторний контроль готової продукції, напівфабрикатів, які виготовляються та реалізуються, а також водопровідної води, змивів з виробничого інвентарю, обладнання, столового посуду, санітарного одягу.Відсутні дані щодо проходження періодичного медогляду у частини працівників.

У ході перевірки фахівцями ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» відібрано для лабораторного контролю 17 взірців напівфабрикатів  і готової продукції, 30 змивів. Обстежено 8 працівників закладу на кишкову групу та патогенний стафілокок. Результати досліджень в роботі.

Протиепідемічні заходи по локалізації спалаху продовжуються.

Державні сайти України