gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Відбувся семінар на тему: «Нові підходи в організації харчування школярів»

13 листопада 2019 року у Львівському міському управлінні Головному управління Держпродспоживслужби у Львівській області відбувся семінар на тему: «Нові підходи в організації харчування школярів».

У семінарі взяли участь начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Володимир Подоляк, працівники Львівського міського управління, управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, провідний аудитор системи безпечності URS Любов Тис, представники управління освіти та районних відділів освіти, організатори харчування у загальноосвітніх навчальних закладах м.Львова.

Семінар відкрив начальник Львівського міського управління Андрій Диба та ознайомив учасників з порядком денним, та цілями семінару.

З початку 2019 року в Україні зафіксовано 626 харчових отруєнь дітей у школах та закладах дошкільної освіти.

Про сучасний стан та проблеми в організації харчування школярів м.Львова, розповіла головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, Зоряна Стоцько. У виступі було наведено приклади характерних порушень, що виявляються при проведенні комісійних обстежень та перевірок загальноосвітніх навчальних закладів, наголошено на необхідності оновлення асортименту і смакових якостей страв, приготованих в шкільних їдальнях, та удосконалення нормативно-правової бази з питань організації харчування.

Провідний аудитор системи безпечності URS Любов Тис розповіла про етапи розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на підприємствах.

Під час семінару було підкреслено важливість постійного і систематичного навчання персоналу, що працює в сфері дитячого харчування, належне дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів при організації харчування у навчальних закладах на всіх етапах.

Державні сайти України