gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Відбувся семінар по впровадженню систем безпечності продуктів харчування

06 липня 2017 року о 10.00 год. в актовому залі Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини відбувся семінар на тему: «Впровадження та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), організація проведення моніторингових досліджень». У семінарі взяли участь керівники управлінь Держпродспоживслужби в районах та містах, державні інспектори відділів безпечності харчових продуктів і ветеринарії, керівники підприємств та відповідальні особи за впровадження системи НАССР.

В ході семінару Юрієм Оглашенним – експертом з НАССР та простежуваності – були надані практичні поради з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР та виконання вимог харчового законодавства. Окрема увага приділялася процедурам, які забезпечують ефективність системи НАССР – простежуваність, коригувальні заходи, вилучення, відклик, навчання персоналу, процедури валідації та верифікації як інструмент внутрішнього контролю операторів ринку, оцінювання їх впровадження.

Директор з якості ПАТ Львівський холодокомбінат Наталія Матис, на прикладі підприємства, розказала про впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР при виробництві морозива.

Друга частина семінару була побудована на розгляді процедури здійснення відбору зразків, організації та виконанні Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження. Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах та необроблених харчових продуктах тваринного походження.

У заході взяли участь понад 100 учасників, серед яких оператори ринку продуктів харчування, зокрема виробники сільськогосподарської продукції.

 

Державні сайти України