gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Спільна мета держави і бізнесу – безпечна та якісна продукція – Володимир Лапа

Мета контролю не в тому, щоб збільшити кількість чи періодичність перевірок, і не у тому, щоб оштрафувати бізнес за виявлені порушення. Мета контролю полягає у забезпеченні споживачів нашої країни безпечною продукцією харчування. І ця мета має бути спільною як для бізнесу, так і для Держпродспоживслужби.

На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час Міжнародної агропромислової виставки та форуму з розвитку фермерства «Аgroport West Lviv 2019» у Львові. Участь у заході також взяли експерти проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», начальник ГУ Євгеній Баркит, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

Володимир Лапа поінформував учасників заходу про основні законодавчі зміни, які відбулися за останній період в сфері безпечності і харчових продуктів.

«Законодавство передбачає не лише обов’язок бізнесу впровадити НАССР, але й зобов’язує інспекторів здійснювати аудит цієї системи. Саме тому бізнес та службовці Держпродспоживслужби повинні дуже чітко ці вимоги розуміти і відповідати їм. Для цього організовуються тренінги, навчання та семінари із залученням експертів проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», – зауважив Голова Держпродспоживслужби.

«Наше спільне завдання – побудувати нову систему харчової безпечності, яка адаптована до європейських вимог», – підсумував Володимир Лапа.

Окрім цього, Володимир Лапа зустрівся із колективом Держпродспоживслужби Львівської області. У зустрічі взяли участь начальник Головного управління Євгеній Баркит, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин та керівники структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Він нагадав, що торік завдяки виділеному фінансуванню в Україні вперше за декілька років розпочата масштабна програма з ерадикації сказу в державі, яка включає імунізацію домашніх та диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Особлива увага була приділена імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, які є основним джерелом поширення цього захворювання. Кампанія охопила майже всю територію України. Було використано понад 6,6 млн доз антирабічної вакцини, які були розповсюджена за допомогою авіаційного транспорту.

Голова Держпродспоживслужби зазначив, що в поточному році ця кампанія буде продовжені, але саме від ефективності роботи на місцях залежить кінцевий результат.

«Ми розраховуємо, що за підсумками поточного року нам вдасться суттєво скоротити кількість випадків захворювання на сказ. Звісно, стійкий результат такої роботи буде відчутним через 3-4 роки, але саме 2019 рік повинен стати переломним, і ми на це дуже сподіваємося», – зазначив Володимир Лапа.

Державні сайти України