Новини

Про випадки захворювання на ботулізм

22.08.2017

За даними КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна  клінічна лікарня» станом на 21.08.2017р. в 4-те інфекційне відділення поступило 2 осіб чоловічої статі 1958 та 1959 років народження, мешканці Сокальського району з діагнозом «Ботулізм». Постраждалі захворіли 17.08.2017року і були госпіталізовані в Сокальську центральну районну лікарню 19.08.2017р. і 21.08.2017р. відповідно. Після надання медичної допомоги, каретою швидкої медичної допомоги Сокальської районної лікарні доставлені  у Львівську інфекційну лікарню для надання спеціалізованої медичної допомоги.

Хворі вживали м’ясний паштет консервованого домашнього виготовлення. При поступленні – стан важкий. Загальні симптоми: порушення мови, порушення ковтання, блювота. На даний час один з хворих знаходиться в реанімаційному відділенні.

Управлінням Держподспоживслужби в Сокальському районі проводиться епідрозслідуваня та комплекс профілактичних заходів.

Додаткова інформація щодо реєстрації захворювання на гостру кишкову інфекцію в кафе-барі «Немо» в с. Ясенівці Золочівського району

18.08.2017

За оперативним повідомленням отриманим 16.08.2017р. з Львівського обласного центру екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф (КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК ) кількість постраждалих, які 12.08.2017р. святкували весілля в кафе-барі «Немо» с. Ясенівці Золочівського району збільшилась.  Встановлено, що в другій половині дня 15.08.2017 року ще дві особи, що були на весіллі в кафе-барі «Немо» с. Ясенівці Золочівського району були госпіталізовані в інфекційне відділення Перемишлянської ЦРЛ з діагнозом  гострий гастроентероколіт.

Станом на 09 год. 17.08.2017р. у зв’язку із спалахом ГКІ всього госпіталізовано 9 осіб, з них 1 дитина: на стаціонарному лікуванні в Золочівській ЦРЛ залишається  7 осіб, з них 1  дитина, в Перемишлянській  ЦРЛ – 2 особи.

За результатами обстеження зазначеного закладу, проведеного спеціалістами управління Держпродспоживслужби у Золочівському районі було виявлено численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, що ймовірно зумовили виникнення спалахів.

Було вжито адекватні до ситуації заходи реагування.

Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває.

Ситуація знаходиться на контролі управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Львівській області.

Рекомендації поведінки в спекотний період року

17.08.2017

У зв’язку зі спекотними погодними умовами, не характерними для клімату Львівської області, Держпродспоживслужба Львівської області повідомляє про необхідність дотримання певних правил у таких умовах.

Для населення, що знаходиться на робочих місцях, параметри мікроклімату регламентуються “Санітарними нормами мікроклімату виробничих приміщень” (ДСН 3.3.6.42-99), СНіП 2.04.05-91 “Опалення, вентиляція та кондиціонування повітря”, з якими можна ознайомитись  на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З метою послаблення несприятливої дії високих температур Держпродспоживслужба рекомендує проведення наступних заходів: застосування сонцезахисних пристроїв на вікнах, застосування вікон з тонованим склом, застосування локальних або централізованих  систем кондиціонування, охолодження та вентиляції у будівлях, застосування повітряних завіс на входах у виробничі приміщення. За згодою з профспілковими та трудовими колективами проводити адміністративне регулювання режиму праці, а саме: скорочення робочого дня, зміна початку та закінчення робочого дня, організація кімнат відпочинку з оптимальними параметрами мікроклімату та повітреобміну, забезпечення працюючих охолодженими напоями тощо.

Необхідно наголосити на тому, що у зв’язку з високим рівнями зовнішньої температури повітря працівники практично не відкривають вікон та не провітрюють приміщень. Належне неодноразове провітрювання  є актуальним, особливо в офісних приміщеннях, де, як правило, встановлена значна кількість оргтехніки. Такі пристрої як ксерокси, факси, принтери при експлуатації виділяють у робочу зону озон,  дрібнодисперсні залишки тонерів та інших речовин, що використовуються для їх роботи. Тому протягом робочого дня необхідно неодноразово провітрювати приміщення з обов’язковим подальшим доведенням температури у приміщеннях до оптимальної.

Забезпечення належних умов праці працівників роботодавцями рекомендовано  ст.13 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”.

Населенню, яке в денний період доби  не перебуває на роботі, також необхідно дотримуватись певних вимог, а саме: по можливості не знаходитись на відкритому повітрі з 11 до 16 години. При виході з дому одягати легкий світлих кольорів одяг, мати з собою певний запас питної води. Для захисту від зневоднення доросла людина повинна випивати до 3 л рідини на добу. Це може бути бутильована негазована вода, холодні чаї та компоти. Не рекомендується вживати алкоголь та пиво, які особливо виводять рідину з організму. В найбільш спекотні години дня необхідно, по можливості, уникати фізичних навантажень.

Оголошено конкурс на заміщення вакантних посад державної служби категорії “Б” та “В”

16.08.2017

Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області оголосило конкурс на заміщення вакантних посад державної служби категорії “Б” та “В”:

  • начальник управління організаційно-господарського забезпечення;
  • начальник відділу організаційного забезпечення;
  • начальник відділу господарського забезпечення;
  • начальник відділу безпечності харчових продуктів;
  • начальник відділу економічного забезпечення;
  • начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності;
  • начальник відділу роботи з персоналом;
  • начальник відділу добору та розвитку персоналу;
  • начальник відділу нагляду в насінництві та розсадництва;
  • завідувач сектору реєстрації сільськогосподарської техніки;
  • головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

.

Детальніше в розділі Кадрова політика та на офіційному сайті Національного агенства України з питань державної служби

Попередня інформація щодо реєстрації захворювання на гостру кишкову інфекцію в кафе «Немо» в с. Ясенівці Золочівського району

15.08.2017

За оперативним повідомленням отриманим 15.08.2017р. з Львівського обласного центру екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф (КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК ) встановлено, що до інфекційного відділення Золочівської ЦРЛ із симптомами ГКІ госпіталізовано 7 осіб, з них 1 дитина (4,5роки), які 12.08.2017р. святкували весілля в кафе «Немо» с. Ясенівці Золочівського району.

Захворювання пов’язують із вживанням копчених курей, фаршированої риби, салатів, смаженої риби. Стан пацієнтів при поступленні середнього ступеня важкості.

Хворим надається допомога відповідно до протоколів лікування.

По даному факту Золочівським районним відділом поліції відкрито кримінальне провадження .

Розпочато розслідування спалаху. Для проведення відповідних лабораторних досліджень залучений Золочівський міжрайонний відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» .

Проведення комплексу санітарно-епідеміологічних заходів  перебуває на контролі управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Львівській області.