gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Фахівці Львівського районного управління взяли участь у семінарах-навчаннях з перевірки знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності для працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти

   Одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби є збереження здоров’я, фізичного розвитку, попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед учнів, створення належних санітарно−гігієнічних та протиепідемічних умов під час організації харчування, перебування, виховання та навчання дітей в закладах освіти усіх типів та форм власності.
   Минулого тижня фахівці Львівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на запрошення відділів освіти Пустомитівської та Давидівської територіальних громад, взяли участь у семінарах−навчаннях з перевірки знань з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності для працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
   Під час проведення заходів розглянуто питання щодо забезпечення вимог санітарного законодавства в ході підготовки закладів освіти до нового 2024/2025 навчального року, керівникам закладів освіти надано пропозиції щодо забезпечення до початку навчального року виконання заходів стосовно:
  • облаштування джерел водопостачання з яких подається питна вода в навчальні заклади у відповідності до вимог Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПін 2.2.4 171-10) та забезпечення проведення лабораторного контролю якості води у відповідних акредитованих лабораторіях;
  • забезпечення проходження працівниками закладів освіти, в тому числі працівниками харчоблоків (буфетів) обов’язкових періодичних медичних оглядів відповідно до чинного законодавства в установлені терміни;
  • організацію харчування дітей проводити з врахуванням вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305, в тому числі погодження чотирьохтижневих примірних меню, режиму та умов харчування в закладах освіти;
  • приготування готових страв здійснювати з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), відповідно до статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
  • проведення генеральних прибирань території та приміщень навчальних закладів, за необхідності проведення поточних та капітальних ремонтів;
  • забезпечення учнів в залежності від призначення навчальних приміщень партами, стільцями для різних ростових груп з метою запобігання порушення постави;
  • приведення приміщень санвузлів у належний санітарний стан з підведенням до умивальників проточної холодної та гарячої води, облаштування диспансерів з милом та паперовими рушниками;
  • забезпечення приміщення навчальних закладів належним рівнем природного та штучного освітлення у відповідності до ДБН В.2.5−28:2018 «Природне і штучне освітлення».
   Також всім присутнім надано рекомендації щодо зберігання харчових продуктів та продовольчої сировини під час відключення електроенергії як вдома, так і в організованих дитячих колективах.

Державні сайти України