27 лютого 2020 року о 14.00год. у приміщенні Судововишнянського відділу освіти відбувся семінар на тему: «Про запобігання виникнення і поширення коронавірусу, «Стоп фальсифікат!» та впровадження системи НАССР у закладах освіти». У семінарі взяли участь в.о.начальника Мостиського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області – Крупа Марта Ярославівна, фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Мостиського районного управління – Гринчишин Галина Євгенівна, начальник відділу освіти, культури і туризму, сім’ї, молоді та спорту Судововишнянської міської ради – Курляк Галина Стефанівна, спеціаліст 1 категорії відділу освіти, культури і туризму, сім’ї, молоді та спорту Судововишнянської міської ради -Кадикало Наталія Олегівна, директори шкіл Судововишнянської міської ради. Семінар відкрила в.о.начальника Мостиського районного управління Марта Крупа та ознайомила учасників з порядком денним та цілями семінару. Фельдшер санітарний Галина Гринчишин, довела до відома присутніх інформацію щодо профілактики, захисту від інфікування та поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV (Covid-19) серед дітей. Наголосила на обов’язковому розміщенні рекомендації ВООЗ України, пам’ятки, інструкції МОЗ України щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov на інформаційних стендах у закладах освіти, які будуть Держпродспожислужбою надані у заклади освіти, а також зобов’язала директорів шкіл довести вищевказану інформацію до відома батьків дітей, що навчаються у таких закладах. Подальша робота щодо профілактики коронавірусу у навчальних закладах освіти буде проводитися спільно з керівниками районних відділів освіти, директорами шкіл та з педагогічними працівниками таких закладів. Марта Крупа, провела аналіз результатів масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат». Проект «СТОП Фальсифікат» реалізовувався із залученням журналістів телеканалу 1+1 «ТСН Тиждень» та за підтримки Уряду, Держпродспоживслужби та ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів». Зазначила, що такий проект був спрямований на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції. У рамках проекту громадськими активістами та журналістами було відібрано 77 зразків масла солодковершкового (231 пачка) у торгових мережах у чотирьох регіонах України: Сумах, Черкасах, Новій Одесі (Миколаївська область) та в Калуші (Івано-Франківська область), та було відправлено до двох лабораторій на дослідження (Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та Державного підприємства «Укрметртестстандарт»). А також, розповіла про етапи розробки та обов`язкове впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у закладах освіти.