06 травня 2023 року в рамках робочого візиту до України з питання координації впровадження швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (коротка назва: Quality FOOD Trade Program – QFTP) в Пустомитівській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби відбулася зустріч менеджера програм відділу просування торгівлі Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SЕСО) Сілвана Хунгербюлера з керівництвом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, керівниками Львівської регіональної та Пустомитівської міжрайонної державних лабораторій Держпродспоживслужби.
Основною метою Програми є зростання торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах на внутрішньому та експортному ринках для того, щоб сприяти загальній цілі сталого та всебічного зростання в Україні.
У заході взяли участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євгеній Баркит, перший заступник начальника Ростислав Волошин, директор Львівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби Володимир Комар, директор Пустомитівської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Богдан Гуменний, а також представники QFTP: місцевий керівник Програми Ігор Кравченко, координаторка компонента «Молочний сектор» Ірина Висоцька, головна експертка компонента «Молочний сектор» Тетяна Гаркавенко, головний експерт органічного компонента Юрій Оглашенний та інші високоповажні гості.
Під час зустрічі, відповідно до Дорожньої карти впровадження програми контролю сирого молока на національному рівні, між представниками QFTP та керівництвом Головного управління Держпродспоживслужби відбулося обговорення результатів запровадження та оцінка виконання передбачених завдань на регіональному рівні.
Довідково: Програма контролю сирого молока впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), швейцарською консалтинговою компанією, яка працює у напрямку безпеки харчових продуктів від здорових тварин.