20 лютого 2024 року спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Самбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області проведено семінар-навчання з працівниками харчоблоку та медичними працівниками комунального закладу Львівської обласної ради «Созанський психоневрологічний інтернат» за адресою: Львівська обл., Старосамбірський район, село Созань, вул. Зелена, будинок 77.
Обгрунтовано та висвітлено:
- питання профілактики виникнення спалахів гострих інфекційних захворювань та харчових отруєнь в організованих колективах;
- дотримання вимог санітарного законодавства при здійсненні харчування, зокрема дотримання технологічного процесу приготування страв, умов та термінів зберігання харчових продуктів;
- впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);
- заборона використання переліку певних харчових продуктів, що є небезпечними для життя та здоров’я людей;
- дотримання санітарно – гігієнічних вимог до особистої гігієни персоналу, в тому числі проходження обов’язкових медичних оглядів.
Прочитано лекцію на тему: «Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із небезпечними інфекційними захворюваннями, та масовими неінфекційними захворюваннями (отруєннями)».
Присутні оновили знання з технології приготування страв, ведення документації, проведення відомчого лабораторного контролю, правил зберігання та застосування дезінфікуючих засобів та їх належного обліку тощо.
Семінар пройшов конструктивно, медичні сестри та працівники харчоблоку закладу прийняли активну участь в обговорені вищезазначених питань.