gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Комісійні обстеження закладів дошкільної та загальної середньої освіти Добромильської ТГ

З метою створення належних умов щодо безпечного перебування та проведення навчального процесу дітей в навчальних закладах  Добромильської ТГ провели комісійні обстеження закладів дошкільної освіти та загальної середньої освіти.

В даному обстеженні взяла участь спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Самбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Галина ВАСІК.

Основна увага зверталась на проведення комплексу заходів, необхідних для забезпечення повноцінного навчального процесу, створення безпечного та комфортного навчального середовища в закладах освіти , а саме:

  • стан території, приміщень та інженерних систем (опалення, водопостачання, водовідведення, вентиляція);
  • стан ігрових майданчиків та їх обладнання;
  • забезпечення кабінетів необхідним обладнанням та матеріалами;
  • стан групових осередків дошкільних закладів, класів та кабінетів шкіл, спортивних залів, ігрових кімнат, музичних класів;
  • організація харчування (наявність угод з постачальниками продуктів харчування, контроль якості та безпечності харчування, організація харчування учнів відповідно до санітарних норм, тощо);
  • обладнання санітарних вузлів та створення умов для особистої гігієни; санітарно-гігієнічний стан та обладнання укриттів закладів освіти;
  • дотримання санітарно – гігієнічних вимог до особистої гігієни персоналу закладу,  в тому числі проходження обов’язкових медичних оглядів.

В ході роботи комісії проведено бесіди з керівниками навчальних закладів, працівниками харчоблоків щодо організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованців дошкільних закладів відповідно до вимог постанови КМУ №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та надано консультацію  щодо розроблення чотиритижневого меню на осінній період 2024 року.

Державні сайти України