gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

У вівторок, 22 жовтня 2024 року, у с. Підбірці Львівської МТГ відбудеться безкоштовна вакцинація котів та собак проти сказу!

Львівська міська державна лікарня ветеринарної медицини спільно з Львівською міською радою продовжують безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців від сказу на території Львівської міської територіальної громади.

Мешканців запрошують приводити своїх домашніх улюбленців на безкоштовну вакцинацію. Вона відбудеться у с. Підбірці на вул. Яхимовича, 149 (біля народного дому), 22 жовтня з 15:00 до 17:00 год, у спеціально обладнаних пересувних медичних пунктах з дотриманням вимог техніки безпеки.

Вакцинацію проводитимуть парентеральною антирабічною вакциною «Rabistar rеd».

Охочим провакцинувати тварину рекомендують заповнити заявку за посиланням. (https://docs.google.com/forms/d/18BRzgi4Pkb1eN0WWMSCkUL1-GHLgxzBK6nI84SL2fX0/viewform?edit_requested=true)  

Для проведення вакцинації прохання мати при собі документи для підтвердження особи (паспорт, онлайн додаток «Дія», водійські права тощо).

Якщо у Вас немає можливості транспортувати тварину до тимчасового ветеринарного пункту, прохання звернутися до  Офісу Львівської громади  (https://www.facebook.com/groups/1694971457366665?locale=uk_UA) у с. Лисиничі, с. Підбірці.

Нагадаємо, цього тижня у Лисиничах провели акцію з вакцинації домашніх тварин від сказу. (https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/303879-majzhe-30-domashnikh-tvarin-provaktsinuvali-vid-skazu-u-lisinichakh) За дві години ветеринарні спеціалісти провакцинували 12 собак та 17 котів. Акції з безкоштовної вакцинації домашніх тварин проти сказу завдяки налагодженій співпраці Львівської міської державної лікарні та Львівської міської ради надалі проводитимуться і в інших населених пунктах Львівської міської територіальної громади.

Довідково:

Сказ – одне з найнебезпечніших інфекційних захворювань всіх теплокровних тварин і людини, що характеризується ураженням центральної нервової системи і майже завжди закінчується смертю.

Основними носіями сказу є дикі тварини і, в першу чергу, лисиці. Збудник сказу виявляється у слині інфікованої тварини ще за 10 днів до появи перших клінічних ознак. Хворі на сказ тварини поводяться агресивно чи навпаки – мляво, не реагуючи на наближення людини. У них невпевнена хода чи біг, інтенсивно виділяється слина, утруднене ковтання, настовбурчена шерсть. Собаки ховаються в темні закутки, лякаються різних звуків. Перед смертю з’являється параліч кінцівок. Смерть настає на 7-11-й день після прояву клінічних ознак захворювання.

Державні сайти України