gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Захищений споживач – досвідчений споживач

Одним з пріоритетних напрямків роботи Управління захисту прав споживачів і контролю за регульованими цінами є проведення просвітницької роботи серед громадян – споживачів у сфері торгівлі, робіт та послуг, створення умов для здобуття споживачами усіх вікових категорій потрібних знань з питань реалізації їх прав, в тому числі, шляхом проведення відповідних зустрічей, брифінгів, практичних семінарів.

В рамках реалізації вказаного напрямку та на виконання доручення Держпродспоживслужби щодо підвищення рівня поінформованості населення про права споживачів серед студентів та механізми їх захисту,  спеціалісти Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами 21 жовтня 2024 року провели семінар на тему: «Особливості захисту прав споживачів в умовах воєнного стану» на факультеті управління, економіки та права Львівського національного університету природокористування.

Під час семінару:

▪️ Роз’яснено пріоритетні напрямки роботи Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області в рамках реалізації законодавства з питань захисту прав споживачів у сфері торгівлі, робіт та послуг. Зокрема, на прикладах роз’яснено права споживачів з актуального питання сьогодення щодо дотримання правових норм при наданні послуг у сфері житлово-комунального господарства. 

▪️ Наголошено  на основних положеннях інших законодавчих та нормативних актів в рамках повноважень, наданих Управлінню захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами в умовах воєнного стану.

▪️ Для наглядності студентам вручено брошури-пам’ятки про права споживачів, в тому числі про права на захист свого здоров’я від пасивного куріння.

 

Державні сайти України