У межах реалізації пілотного проєкту Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука, спрямованого на посилення державного контролю за діяльністю операторів ринку щодо забою тварин, у Головному управлінні Держпродспоживслужби відбулася робоча зустріч з представниками ДП АІРТ та бізнесу.
Проєкт має на меті забезпечення простежуваності м’ясної продукції шляхом посилення контролю за ідентифікацією тварин. Кожна тварина, призначена для забою та подальшого споживання людиною, повинна бути ідентифікована відповідно до вимог законодавства та міжнародно-правових зобов’язань у сфері європейської інтеграції.
Під час зустрічі разом із колегами визначили шляхи та механізми посилення контролю за ідентифікацією тварин на забійних підприємствах, зокрема заходи офіційного ветеринарного лікаря, спрямовані на гарантування ідентифікації кожної тварини перед забоєм. Відверто обговорили виклики, з якими стикаються підприємці у процесі ідентифікації, та шляхи їх подолання.
Дякуємо колегам із ДП АІРТ та представникам бізнесу за змістовну та продуктивну зустріч! Безпечність м’ясної продукції починається з прозорої системи ідентифікації тварин. Спільна робота держави та бізнесу у цьому напрямі є ключем до підвищення стандартів якості та довіри споживачів.