Працівники відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Золочівського районного управління провели нараду-семінар для керівників та відповідальних осіб за організацію харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Золочівської та Поморянської територіальних громад.
Захід відбувся на базі будинку школяра та був присвячений ключовим аспектам організації якісного та безпечного харчування, а також профілактиці спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у дитячих колективах.
У ході проведення семінару обговорили:
- обізнаність з основними законодавчими документами щодо організації харчування в навчальних закладах;
- дотримання вимог Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” та їх застосування під час розробки перспективного меню;
- матеріально-технічний стан харчоблоків, забезпечення їх достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, створення умов для зберігання та обробки сировини, особистої гігієни персоналу;
- ведення обліково-звітної документації, зокрема бракеражних журналів сировини та готових страв, журналу «Здоров’я», виконання норм харчування на одну дитину;
- основні вимоги до організації та проведення профілактичних медичних оглядів працівників відповідно наказу МОЗ від 08.11.2023 №1925 “Про внесення змін до наказу МОЗ від 23.07.2002 №280”, що набрав чинності з 01.10.2024.
За результатами наради-семінару учасники отримали актуальну інформацію про зміни у нормативній документації, практичні рекомендації щодо покращення харчування дітей та навички ведення необхідної документації.