gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Спалах гострої кишкової інфекції в місті Борислав

Станом на 06.06.16 р. о 18.00 год. госпіталізовано 10 осіб, з них 9 осіб в інфекційне відділення Центральної міської лікарні м. Борислава та 1 особа в КЗ ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня». Усі захворівші споживали у їжу кури-гриль, придбані в магазині № 738 ТзОВ «Альнс-Маркет» (м. Борислав,  вул. Коваліва, 52Г).

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, відповідно до постанови Бориславського відділення поліції Дрогобицького відділу ГУ Національної поліції у Львівській області від 06.06.16 р., порушено кримінальне провадження в рамках  якого фахівцями управління Держпродспоживслужби в м. Дрогобичі розпочата позапланова перевірка магазину № 738  ТзОВ «Альянс-Маркет» в м. Бориславі по вул. Коваліва, 52Г.

Працівниками Дрогобицького міськрайонного відділу лабораторних  досліджень ДУ «Львівський обласний лабораторний центр ДСЕС України» 05.06.16 р. відібрано для лабораторного контролю 5 зразків продуктів на санітарно-хімічні та санітарно-мікробіологічні дослідження та 30 змивів на умовно-патогенну і патогенну мікрофлору, раптово  обстежено 14 працівників зміни на кишкову групу.

Розслідування причин спалаху  інфекційного захворювання  продовжується.

Державні сайти України