gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Вебінар щодо організації здорового харчування в закладах освіти

13 травня, у межах другого дня Європейського тижня громадського здоров’я, що цьогоріч присвячений темі глобального здоров’я та стійкості продовольчих систем, фахівці Держпродспоживслужби Львівщини взяли участь у вебінарі щодо організації здорового харчування в закладах освіти.

Захід було реалізовано у співпраці з Львівським обласним центром контролю та профілактики хвороб.

Організація здорового харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти – є надзвичайно актуальною, адже раціональне харчування напряму впливає на фізичний розвиток, імунітет, працездатність та загальне самопочуття дітей.

Особлива увага приділялася питанням формування здорових харчових звичок у дитячому середовищі. Саме у шкільному та дошкільному віці закладається основа харчової поведінки, яка впливатиме на здоров’я людини у дорослому житті.

Батьки мають бути впевнені, що їхні діти в навчальних закладах споживають безпечну, якісну та поживну їжу, яка відповідає віковим потребам та сучасним стандартам харчування.

Під час вебінару обговорили:

  • як правильно організувати раціональний режим харчування для школярів;
  • які продукти є корисними у щоденному раціоні, а які – можуть нашкодити дитячому організму;
  • правила організації харчування та контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів;
  • особливості організації дієтичного харчування для дітей з певними індивідуальними потребами.

У разі виявлення порушень у сфері організації харчування в закладах загальної середньої освіти, батьки, працівники закладів та інші зацікавлені особи можуть звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Звернення можна подати:

  • письмово (79011, м.Львів, вул. Вітовського,18);
  • електронною поштою: [email protected]
  • через офіційний сайт управління електронне звернення громадян https://lvivdpss.gov.ua/sample-page/elektronnizvernennya/

Державні сайти України