gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

До уваги експортерів: сформовано переліки суб’єктів і місць зберігання для експорту ячменю, кукурудзи та сої до Китаю

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів сформувала переліки суб’єктів господарювання та місць зберігання, допущених до експорту ячменю, кукурудзи та сої до Китайської Народної Республіки.

Для виконання вимог, узгоджених між Україною та Китаєм щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої, було сформовано такі переліки:

  • осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР
  • місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР

Ці переліки підготовлені відповідно до протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.

Ці списки вже доступні на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі: «Діяльність» → «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» → «Фітосанітарні вимоги країн» → «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».

Пропонуємо зацікавленим особам ознайомитися з переліками та у разі виявлення невідповідностей, в термін до 01.12.2025 повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби.

Контактна особа з вищезазначених питань у Держпродспоживслужбі — Юлія Татарнюк:

  • тел.: (044) 257-92-47 (можливі перебої у зв’язку з відключеннями електроенергії);
  • e-mail: [email protected].

 

Державні сайти України