gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Про випадок групового захворювання серед відпочиваючих ТзОВ «Пансіонату Славський» смт. Славське Сколівського району Львівської області

Фахівцями Держпродспоживслужби у Львівській області завершено розслідування причин та умов виникнення спалаху групового інфекційного захворювання серед відпочиваючих дітей у пансіонаті «Славський» (ТзОВ «Пансіонат Славський», смт. Славське Сколівського району, вул. Устияновича, 35), який виник 07.07.16 р. Кількість постраждалих 10 осіб (в т.ч. дітей віком до 17 років – 7 осіб), які госпіталізовані в інфекційне відділення Сколівської ЦРЛ 08.07.1 6р. у стані середньої важкості з діагнозом  гостра кишкова інфекція.

Виникнення спалаху групового інфекційного захворювання пов’язане з харчуванням в ресторані пансіонату «Славський».

За результатами  мікробіологічного дослідження харчових продуктів та продовольчої сировини виділена умовно-патогенна мікрофлора; якість водопровідної води за мікробіологічними показниками не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною».

Результати лабораторних досліджень свідчать про порушення санітарно-гігієнічних умов виробництва харчових продуктів, вторинне інфікування готової продукції працівниками, недотримання правил особистої гігієни, поступлення в ресторан потенційно небезпечної в епідемічному відношенні сировини.

Ймовірною причиною виникнення групового інфекційного захворювання гострою кишковою інфекцією послужило недотримання працівниками ресторану технології приготування готових страв, кулінарних виробів, зокрема, недотримання режиму термічної обробки кулінарних виробів з м’яса птиці, незабезпечення  контролю за дотриманням температури всередині кулінарного виробу у процесі його термічної обробки, порушення вимог окремої обробки сировини, готової продукції.

Державні сайти України