gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Про випадок групового захворювання серед відпочиваючих у готельному комплексі «Гранд Резорт»

Фахівцями Держпродспоживслужби у Львівській області завершено розслідування причин та умов виникнення спалаху групового інфекційного захворювання серед дітей, які відпочивали у готельному комплексі «Гранд Резорт» у с. Басівка Пустомитівського району Львівської області. Троє дітей віком 9,11 та 13 років були госпіталізовані 08.07.2016 р. з діагнозом «Гостра кишкова інфекція», які виписані  09.07.16 р. на вимогу батьків для подальшого лікування за місцем проживання. На момент виписки стан усіх хворих середньої важкості з позитивною динамікою. Заключний діагноз – гостра кишкова інфекція невстановленої етіології.

Виникнення спалаху групового інфекційного захворювання  пов’язане з харчуванням в закладі ресторанного господарства  готельного комплексу «Гранд Резорт» ЛФ ТОВ «Інтертрансгруп».

За результатами мікробіологічного дослідження харчових продуктів та змивів, відібраних під час проведення розслідування спалаху, виділено умовно-патогенну мікрофлору.

Результати лабораторних досліджень свідчать про порушення санітарно-гігієнічних умов виробництва харчових продуктів та недотримання правил особистої гігієни працівниками закладу ресторанного господарства.

Ймовірною причиною виникнення групового інфекційного захворювання гострою кишковою інфекцією послужило недотримання на виробництві санітарно-гігієнічного режиму, вторинне інфікування готової продукції умовно-патогенною мікрофлорою, недотримання вимог окремої обробки сировини та готової продукції, використання небезпечної в епідемічному відношенні сировини (м’ясо куряче).

Державні сайти України