gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

У Львові дві дитини потрапили в реанімацію з правцем

У Львівському ОХМАТДИТі кілька років не було пацієнтів із правцем. Та за останні два тижні до місцевої реанімації потрапили одразу двоє дітей із цим діагнозом. До цього останній випадок захворювання на цю небезпечну недугу в області фіксували ще 9 років тому.

Лікарі наголошують: в обох випадках батьки дітей відмовились їх вакцинувати. Тож тепер закликають не легковажити зі здоров’ям малюків та робити щеплення. Планово вакцинують дітей від правця вже в тримісячному віці, а далі ― кожні десять років. Не варто відмовлятися від процедури і при травмах, укусах тварин та брудних ранах.

Правець (лат. Tetanus) – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему, викликає тонічні й тетанічні судоми скелетних м’язів, в т.ч. мязів дихальних шляхів, що призводить до асфіксії. Будь-яке пошкодження шкіри чи слизових оболонок, забруднених спорами анаеробної палички Clostridium tetani може викликати це захворювання, яке у більшості випадків закінчується смертю ураженого. В Україні кількість летальних випадків від правцю посідає четверте місце після СНІДу, сказу та мієлоідозу. У світі щорічно від правцю гине понад 160 000 людей.

Більш детальніше на офіційному сайті Управління Держпродспоживслужби в м. Львові

Державні сайти України