gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Про реєстрацію групового захворювання серед дітей дошкільного навчального закладу «Казковий світ» с.Зимна Вода, Пустомитівського району, Львівської області.

За оперативним повідомленням Львівського обласного центру екстреної медичної  допомоги та медицини катастроф (КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК) від 20.03.2017р. б/н, КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» від 20.03.2017р.  № 175  серед дітей дошкільного навчального закладу «Казковий світ» с.Зимна Вода Пустомитіівського району Львівської області було зареєстровано 9 випадків групового захворювання з підозрою на гостру кишкову інфекцію.

При поступленні у всіх дітей відмічався стан середньої важкості.

Госпіталізованим дітям проведено комплекс лікувально–діагностичних міроприємств.

Станом на 24.03.2017 року всіх дітей з дошкільного навчального закладу «Казковий світ» с.Зимна Вода Пустомитівського району було виписано із стаціонару в задовільному стані з заключним діагнозом «Ротавірусний ентерит, середньо важкий перебіг».

Спеціалістами Управління Держпродспоживслужби в Пустомитівському районі   спільно з представниками Пустомитівського РВ, ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» за заявою суб’єкта господарювання 20–21.03.2017 року проведено обстеження ДНЗ «Казковий світ» у с. Зимна Вода, а також сімейних вогнищ інфекції.

Керівнику дошкільного навчального закладу надано рекомендації щодо дотримання дезінфекційного режиму в приміщеннях закладу, особистої гігієни персоналу та правил використання дезінфікуючих засобів при поточній дезінфекції.

Переукомплектованість дошкільного навчального закладу і зокрема ясельної групи та характер виявлених недоліків ймовірно стали причиною поширення та розповсюдження ротавірусної інфекції серед дітей.

Державні сайти України