gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Щодо випадку захворювання гострою кишковою інфекцією серед іноземних студентів, які прибули на екскурсію до м.Львова.

Серед  групи іноземних осіб Європейської студентської організації «E-stim», які прибули поїздом на екскурсію  до м.Львова з м.Києва 31.03.17р. о 6.30 год. у кількості 38 осіб (22 іноземці з 11 країн світу, які прибули в Україну 28.03.17р.), а також 16 студентів Київського політехнічного інституту зареєстрований випадок  гострої кишкової інфекції з легким перебігом захворювання. Інформація про випадок гострої кишкової інфекції надійшла в Головне управління Держпродспоживслужби від головних лікарів  КЗ «Львівська обласна інфекційна лікарня», КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», а також директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Прибулі екскурсанти розмістились  у двох хостелах м.Львова, що на вул.Театральній,10 та пл.Ринок,15. За медичною допомогою з приводу шлунково-кишкових розладів звернулись 10 осіб, з них 1 особа госпіталізована в КЗ «Львівська обласна інфекційна лікарня» (громадянин Нідерландів) зі  скаргами на біль в животі, підвищення температури до  38,5 град С, рідкий стілець. Діагноз: гостра кишкова інфекція з перебігом захворювання середньої важкості. Інші особи проконсультовані і відмовились від госпіталізації і перебувають під наглядом медиків.

Виникнення випадку інфекційного захворювання потерпілі  пов’язують з харчуванням у  закладі ресторанного господарства «Хепі Кейк», розміщеного на території Київського політехнічного університету. З анамнезу відомо, що потерпілі  вживали в їжу макарони з м’ясом, курячі стейки, кус-кус з куркою та карі. Зі слів потерпілих по приїзді в м.Львів та в дорозі вони не харчувались.

Державні сайти України