gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

В Києві представники Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпроспоживслужби у Львівській області ділились досвідом на семінарі щодо методів державного контролю у сфері ціноутворення

25 травня 2017 року в м. Київ під головуванням Т.в.о. заступника Голови Держпродспоживслужби Лілії Миколаївни Стиренко відбувся семінар на тему «Питання удосконалення методів державного контролю у сфері ціноутворення: підсумки роботи та пріоритетні напрямки роботи у 2017 році».

До порядку денного семінару було включено питання щодо вдосконалення методів державного контролю, їх переорієнтація на запобігання правопорушенням у сфері ціноутворення, належного розгляду звернень громадян з метою захисту їх законних прав.

У процесі фахового обговорення теоретичних та практичних аспектів діяльності в умовах мораторію на перевірки, особлива увага приділялась питанням дієвого контролю за тарифами на комунальні послуги, зокрема на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, коректністю нарахування плати за спожиті послуги.

Також обговорювались найбільш ефективні шляхи здійснення постійного контролю та застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, у тому числі – у рамках реалізації Урядової програми «Доступні ліки».

Так, сектором контролю за регульованими цінами у Львівській області в співпраці з  найбільшими аптечними мережами розроблено та запроваджено механізм проведення моніторингу дотримання урядової програми «Доступні ліки», який охоплює близько 200 аптечних закладів різних фармацевтичних фірм області.

«Ефективна організація державного нагляду – шляхом моніторингу за дотриманням аптечними мережами впровадженого  Урядом референтного ціноутворення та програми реімбурсації,  забезпечить позитивний ефект від урядових реформи фармацевтичного ринку та дасть можливість забезпечити населення ефективними та доступними лікарськими засобами»- зазначила завсектором контролю за регульованими цінами  Головного управління Держпроспоживслужби у Львівській області Олена Логвиненко.

Державні сайти України