gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Інформація щодо розслідування спалаху сальмонельозу внаслідок споживання риби копченої реалізованої на ТзОВ «Привокзальний» ринок

В результаті споживання риби гарячого копчення (скумбрія), придбаної на ТзОВ «Привокзальний» ринок постраждало всього 71 особа, з них 7 дітей.  Було госпіталізовано всього 65 осіб, з них 6 дітей. Відмовились від госпіталізації 6 осіб, з них 1 дитина, які знаходяться на амбулаторному лікуванні. Останній з постраждалих госпіталізований 30.09.17р. в реанімаційне відділення ЛОКЛ. На даний час залишаються на стаціонарному лікуванні 2-є осіб. Усім пролікованим особам виставлено заключний діагноз «Сальмонельоз».

Згідно результатів лабораторних досліджень, проведених ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» та Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини зі змивів в квартирі реалізатора риби (робочі поверхні, посуд), з готової продукції – риби гарячого копчення (скумбрії) виділено Salmonella. При раптовому обстеженні реалізатора також виділено Salmonella.

Згідно рішення позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайної ситуації при ЛОДА фахівцями територіальних управліннь Держпродспоживслужби у Львівській області проводяться перевірки агропродовольчих ринків області на предмет дотримання чинного законодавства щодо безпечності і якості харчових продуктів.

Кримінальне провадження продовжується.

Державні сайти України