Згідно повідомлення Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Турківську ЦРЛ та КНП “Боринська районна лікарня” 05.08.2019р. за медичною допомогою звернулось 10 осіб, з них 9 госпіталізованих, 1 лікується амбулаторно. Стан всіх пацієнтів середньої важкості, діагноз при поступленні: харчове отруєння, ентероколіт. Симптоми при госпіталізації – підвищення температури тіла, пронос, болі в животі, загальна слабкість. Здійснюється комплекс лікувально-діагностичних заходів.
З епіданамнезу встановлено, що всі пацієнти 04.08.2019 року харчувались на поминках в с. Шум’яч Турківського району. В їжу вживали страви домашнього приготування. Працівниками Турківського районного управління Держпродспоживслужби спільно з фахівцями Старосамбірського міжрайонного відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато епідрозслідування в домашньому осередку з відбором проб для проведення лабораторних досліджень та обстеження осіб, що приймали участь у приготуванні страв.
Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.