gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

У замороженому курячому м’ясі та охолодженому м´ясі птиці, експортованих з Польщі, виявлено сальмонелу

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів  та захисту прав споживачів  від 18.11.2019р №11.1.3-26/18345 надійшло інформаційне  повідомлення системи RASFF(система швидкого повідомлення) від 31 жовтня 2019 року № 2019.3819 та від 13 листопада 2019 року № 3819 fup 23  стосовно виявлення сальмонели в   замороженому курячому м’ясі, експортованому з  Польщі  (виробник  Wipasz S.A. Zaklad Drobiarski w Mlawie – AP – N PL 14130502 EG) до окремих держав-членів ЄС і в тому числі до України ТОВ «ЄВРОПОСТАЧ» (вул. Маланюка,114-А, офіс 3144 м. Київ), а також цього ж числа за №11.1.3-26/18347 надійшло інформаційне  повідомлення системи RASFF від 31 жовтня 2019 року № 2019.3831 стосовно виявлення сальмонели в охолодженому м´ясі птиці, експортованому з  Польщі  (виробник CEDROB S.A. № PL 14023901 WE) до окремих держав-членів ЄС і в тому числі до України- експортери SPE «Winter» ( вул.Лідавська,1, м.Луцьк, Волинська область)   та ТОВ “ВІК ЛОГІСТІК” (вул. Святотроїцька, 73/1, офіс 215, м. Черкаси, Черкаська область).

Відповідно до вимог статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вказаного харчового продукту, просимо негайно повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області за адресою: вул.Вітовського, 18, м.Львів, тел.: +38 (032) 261-36-90, e-mail: [email protected].

Державні сайти України