30 січня 2020 року на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» відбулася зустріч представників Сколівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області із директорами закладів загальної середньої освіти.
Василь Лучків, начальник Сколівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей і т.д.). Начальник оприлюднив результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», наголосив на тому, що слід дотримуватися нормативно-правових актів та вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти, сказав, що будь-яке недоопрацювання з питань управління безпекою продуктів харчування і готових страв може спричинити масові отруєння учнів.
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сколівського районного управління Наталія Лях звернула увагу, що необхідно здійснювати контроль за санітарно-гігієнічними умовами технологічного процесу (миття та дезінфекція кухонного та столового інвентарю, дотримання правил особистої гігієни, прибирання сміття та відходів, боротьба з шкідниками, приготування страв).
Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, а також додаткові роз’яснення та рекомендації.