gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Зустріч директорів ЗЗСО із представників Сколівського районного управління Держпродспоживслужби з директорами закладів загальної середньої освіти

30 січня 2020 року на базі ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» відбулася зустріч представників Сколівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області із директорами закладів загальної середньої освіти.

Василь Лучків, начальник Сколівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу  виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей  і т.д.). Начальник оприлюднив  результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП Фальсифікат», наголосив на тому, що слід дотримуватися  нормативно-правових актів та вимоги щодо забезпечення санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти, сказав, що будь-яке недоопрацювання з питань  управління безпекою продуктів харчування і готових страв може спричинити масові отруєння учнів.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сколівського районного управління Наталія Лях  звернула увагу, що необхідно здійснювати  контроль за санітарно-гігієнічними умовами технологічного процесу (миття та дезінфекція кухонного та столового інвентарю, дотримання правил особистої гігієни, прибирання сміття  та відходів, боротьба з шкідниками, приготування страв).

Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, а також додаткові роз’яснення  та рекомендації.

Державні сайти України