18.02.2020 року Турківським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області спільно з Товариством бджолярів Турківського району 18 лютого 2020 року проведено семінар – нараду з актуальних питань бджільництва, запобігання випадків масового отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин та недопущення порушень законодавства у галузі бджільництва. У роботі наради – семінару взяли участь пасічники, секретарі та голови сільських рад, спеціалісти Держпродспоживслужби , представники Турківської РДА і районної ради
Заступник начальника управління-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Турківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Романович Іван.Петрович проінформував про порядок реєстрації пасік, ветеринарно-санітарні вимоги до них, заходи з боку пасічників щодо захисту бджіл від хімічного токсикозу та алгоритм дій у випадку отруєння бджіл хімічними засобами захисту рослин
Провідний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Костенко Людмила Степанівна проінформувала учасників наради про порядок застосування хімічних засобів захисту рослин, наголосила на питанні безпеки бджіл при застосуванні пестицидів та дотримання законодавства суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур, в частині використання пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин.
Фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Турківського районного управління Надич Марія Федорівна – довела до присутніх вимоги щодо зберігання та застосування пестицидів, агрохімікатів у народному господарстві та їх вплив на стан здоров’я населення.
Головний спеціаліст відділу економічного розвитку, інфраструктури,енергетики та інформаційної діяльності Турківської РДА Дзондза Ірина Ігнатівна висвітлила питання державної підтримки у галузі бджільництва
Під час роботи наради – семінару між учасниками відбувся конструктивний обмін думками та інформацією. На всі порушені питання спеціалісти Держпродспоживслужби надали вичерпні та кваліфіковані роз’яснення.