Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, в тому числі у складі постійних мобільних груп, проведено 500 моніторингових обстежень щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з яких 18 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 81 заклад громадського харчування, 132 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 43 агропродовольчі ринки, 108 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 23 перукарні та салони краси, 58 одиниць громадського транспорту, 9 інших об᾽єктів (фітнес–клуби, аптеки, хостели, офіси), 43 заклади громадського харчування під час проведення урочистих подій та 3 масові заходи.
За результатами виявлених порушень складено 10 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме: 3 – у закладах громадського харчування; 6-у продовольчих магазинах та 1- при здійсненні громадських пасажирських перевезень.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах адаптивного карантину, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей.
Через напружену ситуацію з госпіталізацією хворих на COVID-19 зростає завантаженість медиків. Зменшити навантаження на лікарів можливо лише за умови дотримання протиепідемічних правил та карантинних обмежень!