Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, в тому числі у складі постійних мобільних груп, проведено 559 моніторингових обстежень щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з яких 10 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 117 закладів громадського харчування, 168 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 37 агропродовольчих ринків, 95 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 29 перукарень та салонів краси, 36 одиниць громадського транспорту, 47 інших об᾽єктів (фітнес–клуби, аптеки, хостели, офіси, АЗС), 18 масових заходів та 12 закладів громадського харчування, де проводилися урочисті події.
За результатами виявлених порушень складено 14 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме у: 1-му закладі громадського харчування, 10-ти продовольчих магазинах, 2-х непродовольчих магазинах та 1 –й перукарні.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах адаптивного карантину, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей.