Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечено здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із внесеними змінами).
Станом на 22.12.2021р., у складі мобільних груп із залученням представників Головного управління Національної поліції у Львівській області, проведено 936 моніторингових обстежень, з яких 18 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 12 дитячих дошкільних закладів, 18 закладів загальної середньої освіти, 1 заклад професійно-технічної освіти, 1 гуртожиток, 98 закладів громадського харчування, 302 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 329 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 17 агропродовольчих ринків, 61 аптека, 33 перукарні та салони краси, 1 фітнес-клуб, 7 готелів, 19 одиниць громадського транспорту, 1 масовий захід та 36 інших об’єктів (непродовольчі ринки, місця стихійної торгівлі, тощо).
За результатами виявлених порушень складено 45 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме у: 5-ти закладах громадського харчування, 19-ти об’єктах продовольчої торгівлі, 13-ти об’єктах непродовольчої торгівлі, 1-му агропродовольчому ринку, 2-х аптеках, 2-х перукарнях, 1-му готелі,1-му поштовому відділенні та 1–при здійсненні громадських пасажирських перевезень.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах посилених карантинних обмежень, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей. Водночас, при виявленні порушень здійснюють відповідні заходи реагування.