В рамках українсько-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я” у співпраці з проєктом Cult Food, команда Євгена Клопотенка організувала 23 і 24 червня на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу тренінги з підвищення кваліфікації для кухарів партнерських закладів середньої освіти Львова та Львівської області.
В теоретичній частині тренінгу взяли участь представники команди Євгена Клопотенка, які безпосередньо були задіяні в розробці технологічних карток і примірного меню та фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, які надали вичерпні відповіді стосовно функціонування реформи шкільного харчування та НАССР, практичного застосування ключових положень постанови КМУ від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також інших нормативно-правових актів щодо дотримання вимог санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів.Реформування системи шкільного харчування – це комплексний процес. Дуже важливо, щоб заклади освіти виконували в повному обсязі санітарно-гігієнічні норми, а продукти харчування завжди були якісними та безпечними. Держпродспоживслужба в свою чергу докладе максимум зусиль, щоб контролювати ці процеси, а наші діти були здоровими і захищеними.