gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Безпечність харчових продуктів: як споживач може перевірити безпечність харчових продуктів у магазині

Щоб убезпечити себе та свою родину, споживачам варто уважно ставитися до вибору харчових продуктів. Дотримання простих правил допомагає уникнути придбання неякісної або небезпечної продукції.

Радимо споживачам бути уважними при виборі харчових продуктів і звертати увагу на:

Маркування, де, окрема, має бути зазначена:

  1. назва і склад продукту склад;
  2. дата виробництва та «краще спожити до…» / «вжити до…»;
  3. дані про виробника та імпортера.

Умови зберігання:

  • в торговельному залі має бути чисто;
  • температуру в холодильних вітринах;
  • чи дотримані умови роздільного зберігання (м’ясо, риба, молочні продукти).

Зовнішній вигляд:

  • відсутність сторонніх запахів;
  • без ознак псування;
  • непошкоджена упаковка.

Утримуйтесь від придбання харчових продуктів в місцях стихійної торгівлі!

У разі виникнення сумнівів щодо безпечності та якості харчових продуктів – краще відмовитись від покупки. У випадку виявлення порушень  — звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області:

Державні сайти України