В період з 24 вересня 2018 року до 28 вересня 2018 року в м.Києві відбувся тренінг, організований в рамках проекту:«Координація національної системи безпеки рибної продукції в Україні в напрямку гармонізації з вимогами ЄС» та фінансований урядом Норвегії.
На тренінгу розглядалися питання щодо змін системи контролю безпечності харчових продуктів та нормативних актів згідно до стандартів та правил Європейського Союзу. Адже, географічна близькість України з країнами Євросоюзу та підписана угода про зону вільної торгівлі зумовлюють необхідність гармонізувати систему безпеки та якості харчових продуктів відповідно до вимог ЄС. Такі тренінги спрямовані на дві цільові групи, які зазнають впливу цих змін, з низкою спільно проведених сесій.
Оператори харчової галузі будуть зобов’язані впровадити Систему аналізу небезпечних чинників і критичних точок (НАССР), а державні інспектори Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повинні будуть здійснювати державний контроль відповідно вже до нових вимог.