gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Інформація щодо запровадження карантинного режиму

Станом на 08.09.2016 року за результатами проведення фітосанітарного моніторингу були запроваджені карантинні режими у зв’язку з виявленими карантинними організмами.

Карантинний режим запроваджено по бактеріальному в’яненню (вілту) кукурудзи (Erwinia (Pantoea) stewartii (Smith) Dye) у Львівській області:

Фітосанітарні заходи: проведення збору урожаю в максимально стислі терміни, під контролем державних фітосанітарних інспекторів; знищення післяжнивних решток; ретельна очистка зернозбиральної техніки; окреме складування зерна, зібраного з заражених полів, заборона його використання в якості насіння та недопущення змішування з чистими партіями; дотримання агротехніки вирощування, сівозміни, обробка насіннєвого матеріалу препаратами згідно з Переліком пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні, систематичне обстеження земельних угідь протягом вегетації; та заборона вивезення і реалізація об’єктів регулювання з карантинної зони без карантинних сертифікатів.

Більш детально про бактеріальне в’янення кукурудзи можна знайти в розділі: Структурні управління » Управління фітосанітарної безпеки » Корисна інформація

Державні сайти України