Щоб харчування учнів було якісним та безпечним, необхідною умовою є дотримання санітарно−гігієнічних норм, запровадження належного контролю за якістю харчових продуктів та сировини, забезпечення належної матеріально – технічної бази, впровадження системи НАССР на потужностях харчоблоків.
З цією метою спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Львівського районного управління провели наради−семінари за участі суб’єктів господарювання, що забезпечують організацію харчування у закладах загальної середньої освіти, керівників закладів, медичних працівників та персоналу харчоблоків, Пустомитівської та Рава−Руської територіальних громад Львівського району.
Під час наради обговорили:
- основні вимоги нормативно−правових актів щодо організації безпечного та якісного харчування учнів;
- принципи збалансованого та корисного харчування відповідно до вимог Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» ;
- вимоги щодо зберігання, обробки харчових продуктів, дотримання технологічного процесу приготування страв, пропозиції щодо виконання норм харчування;
- дотримання правил відбору та зберігання добових проб готових страв;
- своєчасність проходження медичного огляду персоналом харчоблоків.
Окремо висвітлено питання профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в закладах освіти.
Проведення таких зустрічей є важливим кроком для реформування культури якісного та здорового харчування дітей.