gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Найбільший у Східній Європі завод із переробки риби з Львівщини зареєстрований в системі TRACES NT для експорту продукції до країн ЄС

Держпродспоживслужба забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, а також сприяє розвитку міжнародної торгівлі українською продукцією. Одним із інструментів цього є сертифікація продукції, що експортується до країн ЄС, через систему TRACES NT.

Система TRACES NT (Trade Control and Expert System New Technology) – це багатомовна онлайн-платформа Європейської Комісії, яка використовується для ветеринарної та фітосанітарної сертифікації і контролю за переміщенням (імпортом, експортом та транзитом) певних видів продукції в межах та за межі Європейського Союзу.

TRACES-NT є ефективним інструментом для забезпечення:

  • спрощення процедур:система прискорює оформлення необхідних документів для експорту/імпорту продукції до/з ЄС, роблячи процес прозорішим;
  • контролю та відстеження:TRACES забезпечує ефективний моніторинг руху товарів, що підлягають ветеринарному та фітосанітарному контролю, на всіх етапах ланцюга постачання;
  • електронної сертифікації:вона замінює паперові сертифікати на електронні аналоги, що зменшує адміністративний тягар та ризик підробки документів;
  • співпраці між органами:система полегшує обмін інформацією між компетентними органами різних країн (наприклад, Держпродспоживслужбою України та відповідними органами ЄС).

Одне з підприємств, яке зареєстроване в  системі TRACES NT, працює на Львівщині. Це найбільший у Східній Європі високотехнологічний завод із переробки рибної продукції ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат». Підприємство, спеціалізується на вирощуванні прісноводної риби та її переробці.

Виробничий комплекс площею 6 800 м² повністю відповідає міжнародним стандартам якості, екологічної безпеки та харчової гігієни. Основою для виробництва є риба власного вирощування, а також імпортна сировина. Завод інтегрував міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дозволяє підприємству не лише забезпечувати внутрішній ринок, але й працювати на експорт.

Державні сайти України