Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, в тому числі у складі постійних мобільних груп, проведено 448 моніторингових обстежень щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з яких 24 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 53 закладів громадського харчування, 151 об’єкт торгівлі продовольчими товарами, 13 агропродовольчих ринків, 108 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 26 перукарень та салонів краси, 54 одиниці громадського транспорту, 18 інших об᾽єктів (фітнес–клуби, аптеки, хостели, офіси), 6 дитячих дошкільних закладів, 6 закладів громадського харчування під час проведення урочистих подій, 11 закладів загальної середньої освіти та 2-масові заходи.
За результатами виявлених порушень складено 18 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме :5-в закладах громадського харчування, 11- на об’єктах торгівлі продовольчими товарами, 1-на громадському транспорті та 1- інші.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах адаптивного карантину, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей.
Станом на 2 листопада в Україні зареєстровано 6754 випадків захворювання на COVID-19. Від ускладнень коронавірусної хвороби померло 69осіб, одужало 2327. По Львівській області за минулу добу захворіло 464 особи, одужало 288 осіб, летальних випадків -15.
Від сьогодні запроваджено нове епідемічне зонування територіі України. До червоної зони потрапили Пустомитівський і Сокальський райони Львівської області. На території із червоним рівнем епідемічної небезпеки забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.