Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечено здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із внесеними змінами).
Станом на 05.01.2022р., у складі мобільних груп із залученням представників Головного управління Національної поліції у Львівській області, проведено 926 моніторингових обстежень, з яких 17 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 10 дитячих дошкільних закладів, 1 заклад загалбної середньої освіти, 93 заклади громадського харчування, 309 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 341 об’єкт торгівлі непродовольчими товарами, 19 агропродовольчих ринків, 1 торгово-розважальний центр, 1 кінотеатр, 54 аптеки, 39 перукарень та салонів краси, 5 фітнес – клубів, 5 готелів, 11 одиниць громадського транспорту та 37 інших об’єктів (непродовольчі ринки, АЗС, місця стихійної торгівлі, тощо).
За результатами виявлених порушень складено 51 протокол відповідно до ст. 44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме у: 2-х закладах громадського харчування, 22-х об’єктах продовольчої торгівлі,
17-ти об’єктах непродовольчої торгівлі, 2-х агропродовольчих ринках, 1-му торгово-розважальному центрі, 1-й аптеці, 1-й перукарні, 4-х інших об’єктах та 1- при здійсненні громадських пасажирських перевезень.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах посилених карантинних обмежень, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей. Водночас, при виявленні порушень здійснюють відповідні заходи реагування.