Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечено здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із внесеними змінами, в т.ч. від 13 вересня 2021 р. № 954).
Станом на 06.11.2021р., у складі мобільних груп із залученням представників Головного управління Національної поліції у Львівській області, проведено 2077 моніторингових обстежень, з яких 11 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 294 заклади громадського харчування, 20 закладів ресторанного господарства, в яких проводились урочисті події, 787 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 639 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 14 агропродовольчих ринків, 17 торгово-розважальних закладів, 1 закладів сфери культури (клуби, кінотеатри), 120 аптек,оптик, 52 перукарні та салонив краси, 1 спортивний зал, 9 готелів, хостелів, 8 місць проведення масових заходів, 41 одиниця громадського транспорту та 74 інших об’єктів (непродовольчі ринки, АЗС, аптеки, готелі, місця стихійної торгівлі, тощо).
За результатами виявлених порушень складено 144 протоколи відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме у: 21-ому закладі громадського харчування, 74-ох об’єктах продовольчої торгівлі, 27-ми об’єктах непродовольчої торгівлі, 5-ти агропродовольчих ринках, 6-ти торгово-розважальних центрах, 2-ох аптеках, 1-ій перукарні, 5-ти інших об’єктах та 2- ох при здійсненні громадських пасажирських перевезень, 1-ому закладі ресторанного господарства під час урочистих подій.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах посилених карантинних обмежень, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей. Водночас, при виявленні порушень здійснюють відповідні заходи реагування.