Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, в тому числі у складі постійних мобільних груп, проведено 459 моніторингових обстежень щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з яких 15 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 53 заклади громадського харчування, 142 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 34 агропродовольчих ринки, 106 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 19 перукарень та салонів краси, 55 одиниць громадського транспорту, 15 інших об᾽єктів (фітнес–клуби, аптеки, хостели, офіси), 9 закладів громадського харчування під час проведення урочистих подій та 26 масових заходів.
За результатами виявлених порушень складено 7 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме: 1 – у закладі громадського харчування; 2- у продовольчих магазинах; 1 – у непродовольчих магазинах, 1 – на інших об᾽єктах та 2 – при здійсненні громадських пасажирських перевезень.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах адаптивного карантину, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей.
У світі та в Україні зростає кількість хворих на COVID-19, а також зростає й кількість госпіталізованих осіб! Щоб не допустити колапсу медичної системи та ефективно протидіяти епідемії необхідно продовжувати дотримуватися всіх протиепідемічних правил та рекомендацій!