Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, в тому числі у складі постійних мобільних груп, проведено 453 моніторингових обстеженнь щодо дотримання профілактичних і протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, з яких 25 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 57 закладів громадського харчування, 162 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 5 закладів дошкільної освіти, 33 агропродовольчих ринків, 131 об’єкт торгівлі непродовольчими товарами, 20 перукарень та салонів краси, 40 одиниць громадського транспорту , 4 інших об᾽єктів ( фітнес–клуби, аптеки, хостели, офіси) і 1 масовий захід.
За результатами виявлених порушень складено 14 протоколів відповідно до ст.44-3 КУПаП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме : в 2-х закладах громадського харчування, в 7-ми продовольчих магазинах, на 1-му об’єкті торгівлі непродовольчими товарами, на 3-х агропродовольчих ринках а також в 1-му випадку виявлено порушення вимог при здійсненні громадських перевезень.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах адаптивного карантину, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей.
Надалі реєструються високі показники захворюваності на COVID-19 в Україні. Епідемічна ситуація нестабільна. Так, за минулу добу захворіло 1464 особи, в т.ч. по Львівській області- 128 осіб. Ми бачимо, що вірус мутує, стає більш жорсткішим. Критичною є ситуація особливо у вихідні дні, коли порушуються карантинні заходи в рекреаційних зонах(озера, річки та ін.); в закладах ресторанного господарства, на агропродовольчих ринках.
Через різке зростання кількості хворих на COVID-19 у Львіській області планується поступове розгортання стаціонарів «другої лінії». Основною причиною збільшення кількості хворих є недотримання карантину та легковажність громадян.