Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечено здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із внесеними змінами, в т.ч. від 13 вересня 2021 р. № 954).
Станом на 20.11.2021р., у складі мобільних груп із залученням представників Головного управління Національної поліції у Львівській області, проведено 1739 моніторингові обстеження, з яких 14 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 252 заклади громадського харчування, 649 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 555 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 21 агропродовольчий ринок, 1 гуртожиток, 6 торгово-розважальних центрів, 4 кінотеатри, 93 аптеки, 66 перукарень та салонів краси, 3 фітнес-клуби, 6 готелів та хостелів, 33 одиниці громадського транспорту та 50 інших об’єктів (непродовольчі ринки, АЗС, місця стихійної торгівлі, тощо).
За результатами виявлених порушень складено 89 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме у: 16-ти закладах громадського харчування, 37-ми об’єктах продовольчої торгівлі, 23-х об’єктах непродовольчої торгівлі, 3-х агропродовольчих ринках, 5-ти торгово-розважальних центрах, 1-й аптеці, 2-х інших об’єктах та 2 – при здійсненні громадських пасажирських перевезень.
Перевіряючи виконання протиепідемічних обмежень в умовах посилених карантинних обмежень, фахівці Держпродспоживслужби щоденно надають роз’яснення та рекомендації щодо дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, перукарнях та салонах краси, агропродовольчих ринках та місцях масового скупчення людей. Водночас, при виявленні порушень здійснюють відповідні заходи реагування.