Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечено здійснення невідкладних заходів щодо проведення комісійних обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних заходів та посилених карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»(із внесеними змінами, в т.ч. від 11 жовтня 2021 р. № 1066).
Станом на 30.11.2021р., у складі мобільних груп із залученням представників Головного управління Національної поліції у Львівській області, проведено 1281 моніторингових обстежень, з яких 22 – із залученням засобів масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.
З них обстежено 16 дитячих дошкільних закладів, 28 закладів загальної середньої освіти,1-вищий навчальний заклад, 1- гуртожиток закладу освіти, 112- закладів громадського харчування, 432-об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 481-об’єкт торгівлі непродовольчими товарами, 16- агропродовольчих ринків, 2- торговельно-розважальні центри, 2-кінотеатри, 66 аптек, оптик, 51 перукарня та салон краси, 1-спортивний зал, 8 готелів, хостелів, 19-одиниць громадського транспорту, 1-заклад громадського харчування, де передбачалося проведення урочистих подій та 44 інші об’єкти (непродовольчі ринки, АЗС, місця стихійної торгівлі, тощо).
За результатами виявлених порушень складено 65 протоколів відповідно до ст.44-3 КУпАП – щодо порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а саме в: 1-му закладі середньої освіти, 3-х закладах громадського харчування, 27-ми об’єктах продовольчої торгівлі, 18-ти об’єктах непродовольчої торгівлі, 4-х агропродовольчих ринках, 1-му торговельно-розважальному центрі, 2-х аптеках, 2-х перукарнях, 1-му готелі, 4-х при здійсненні громадських пасажирських перевезень, 1-му закладі громадського харчування, де передбачалося проведення урочистих подій та 1-му ін.