Одним із головних пріоритетів Держпродспоживслужби є контроль за безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів
На період воєнного стану, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечує державний контроль за виробництвом та обігом харчових продуктів шляхом проведення позапланових заходів державного контролю на підставах, визначених наказом Мінагрополітики від 03.01.2023 р. №5, зокрема подання суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на підставі письмової заяви директора ПП «ОЛІЯР» провели позапланове інспектування потужностей заводу з переробки олійних культур на відповідність вимогам законодавства України у сфері безпечності харчових продуктів.
Підприємство спеціалізується на виробництві соняшникової олії, відноситься до суб’єктів великого підприємництва. За результатами позапланово заходу державного контролю (інспектування) стосовно дотримання оператором ринку вимог законодавства про харчові продукти встановлено відсутність порушень вимог законодавства.