Згідно повідомлення КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», яке надійшло в адресу Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області станом на 08.00 год. 07.08.18 р. за медичною допомогою звернулося 30 осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець. Госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилось від госпіталізації і знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всі особи госпіталізовано в КЗ ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» у стані середньої важкості. Перші симптоми, зі слів хворих з’явились 05.08.18 р. Загальні симптоми – підвищення температури тіла, головний біль, тошнота, блювота, болі в животі, частий рідкий стілець. При поступленні встановлено діагноз: ГКІ – 7 осіб, ХТІ – 18 осіб. Діти прибули на відпочинок з м. Шепетівка Хмельницької області в кількості 47 осіб.
При зборі епіданамнезу встановлено, що постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці та борщ зі сметаною та молочну продукцію.
Фахівцями Держпродспоживслужби спільно з ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато комплекс заходів по розслідуванні та локалізації спалаху.
Ситуація під контролем Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.
За результатами проведеного позапланового заходу прийнято Рішення Головного державного інспектора Львівської області від 08.08.2018р. №7-1-13/6981 про тимчасове припинення з 08.08.2018р. по 17.08.2018р. виробництва та обігу харчових продуктів у закладі громадського харчування: ресторанному господарстві готелю “Джем” с. Раковець Пустомитівського району Львівської області (траса Київ-Чоп, 17 км. від м. Львова).