Самбірським районним управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 03.05.2019р. №11.2.1-4/6997 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» 27 лютого 2020 року о 11.00год. у приміщенні Самбірської державної районної адміністрації відбувся семінар на тему: «Стоп фальсифікат!» та впровадження системи НАССР у закладах освіти Самбірського району».
У семінарі взяли участь: начальник відділу освіти Самбірської райдержадміністрації – Білас Наталія, керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Самбірського району, заступник начальника-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Самбірського районного управління – Ладанай Василь, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Самбірського районного управління – Катинський Ярослав.
До відома присутніх доведені результати моніторингу масла солодко-вершкового, який проводився в рамках медійного проекту – «Стоп фальсифікат!». Надано роз’яснення щодо недопустимості обігу фальсифікованих харчових продуктів, методів виявлення та алгоритму дій у випадку виявлення вказаних продуктів.
З метою забезпечення організації повноцінного та безпечного харчування учнівської молоді та впровадження системи НАССР у закладах освіти на території Самбірського району, обговорено шляхи вирішення проблемних питань виявлених за результатами комісійних обстежень щодо організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах здійснених в період грудня-січня 2019/2020 років. Важливу увагу приділено питанням профілактики виникнення харчових отруєнь.
Семінари по вищевказаних питаннях заплановано провести в 10-ти об’єднаних територіальних громадах Самбірського району.