Головна / Новини / Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» в м.Стрию Львівської області
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» в м.Стрию Львівської області
Стрийським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 03.05.2019 року № 11.2.1-4/6997 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів», 13.02.2020 року проведено семінар на тему “Стоп фальсифікат!”, спрямованого на захист споживачів та очищення ринку від фальсифікованих продуктів, а також впровадження системи НАССР. Семінар відбувся, в приміщенні будинку працівників освіти м. Стрия.
В семінарі брали участь керівництво відділу освіти, директори шкіл міста, відповідальні за харчування в ДДУ та навчальних закладах, суб’єкти господарювання, що надають послуги з харчування, медичний персонал закладів освіти міста. Зі вступним словом виступив начальник Стрийського міського управління Чабанович В.С., звернувши увагу присутніх на те, що в рамках масштабного проекту «СТОП Фальсифікат» проводились моніторингові дослідження масла солодковершкового, а також доведено основні вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та висвітлено основіні вимоги щодо забезпечення обов’язкового переходу на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР.
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Чмелик Ю.В. висвітлив проблемні питання організації харчування в навчальних закладах міста, які виникли під час проведення комісійних обстежень харчоблоків даних закладів.
Також на виконання листа Головного управління Держпродспоживслужби у Львіській області №06-3/1121 від 19.02.2020р. «Інформування щодо захворювань, викликаних коронавірусом COVIN-19» для вказаних слухачів доведено рекомендації ВООЗ, з метою подальшого поширення серед населення міста, інформації щодо профілактики коронавірусної інфекції nCoV. Відповідно до інформації ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» наголошено на неухильному дотриманні рекомендацій ВООЗ для населення щодо профілактики можливого зараження nCoV.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Турківському районі Львівської області
18 лютого 2020 року спеціалістами Турківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» проведено семінар на тему: «СТОП фальсифікат» (недопущення реалізації та використання фальсифікованих продуктів, в тому числі масла солодковершкового.
В семінарі брали участь керівництво відділу освіти, директори шкіл району, оператори ринку, які здійснюють обіг готових харчових продуктів та підприємці, що здійснюють організацію харчування дітей у дошкільних навчальних та загальноосвітніх закладах. На семінарі було розглянуто питання організації харчування в навчальних закладах району, які виникли під час проведення комісійних обстежень харчоблоків. Також було звернуто увагу на впровадження системи HACCP при організації харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
Було проведено аналіз моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках масштабного проекту «СТОП Фальсифікат».
Усі присутні мали можливість отримати відповіді на поставлені питання, додаткові роз’яснення та рекомендації.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Яворівському районі Львівської області
Яворівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» проведено семінар – нараду з підприємцями, які проводять харчування дітей у навчальних закладах освіти, представниками відділу освіти.
Начальник Яворівського районного управління Юрій Бундз повторно нагадав про обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР, провів аналіз моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках масштабного проєкту «СТОП Фальсифікат».
На нараду також був запрошений представник мережі АТБ м. Яворова, яка поділилася досвідом впровадження мережею НАССР ще у 2019 році.
Було обговорено проблемні питання організації харчування у школах району, які виникли під час проведення комісійних обстежень закладів загальної середньої освіти.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Дрогобицькому районі Львівської області
На виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів”.
20 лютого 2020 року спеціалістами Дрогобицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області в актовому залі відділу освіти Дрогобицької РДА проведено семінар – навчання для підприємців та кухарів , які задіяні в організації харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на тему: «СТОП фальсифікат» (недопущення реалізації та використання фальсифікованих продуктів , в тому числі масла солодковершкового).
Також було звернуто увагу на впровадження системи HACCP при організації харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти, а також актуальні проблеми організації харчування в даних закладах району та обговорено питання організації харчування у школах району, які виникли під час проведення комісійних обстежень закладів загальної середньої освіти.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» в м.Дрогобичі Львівської області
Дрогобицьким міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області 19 лютого 2020 року на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019р. «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» проведено семінар – нараду з підприємцями роздрібної торгівлі, керівниками супермаркетів та представниками закладів громадського харчування, підприємців, які здійснюють харчування дітей у закладах загальної та дошкільної освіти.
Тарас Калапунь, заступник начальника Дрогобицького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР, а також, що впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей і т.д.).
Також на семінарі-нараді було проведено аналіз моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках масштабного проєкту «СТОП Фальсифікат».
Було обговорено проблемні питання організації харчування у школах міст Дрогобич, Борислав, Трускавець, Стебник, які виникли під час проведення комісійних обстежень закладів загальної середньої освіти.
Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, а також додаткові роз’яснення та рекомендації.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Старосамбірському районі Львівської області
18 лютого 2020 року в сесійному залі Старосамбірської РДА відбувся семінар – навчання, на якому розглянуто питання недопущення реалізації та використання фальсифікованих продуктів, в тому числі масла солодко вершкового («СТОП фальсифікат»), про стан епідситуації захворюваності на грип та ГРВІ на території району, в т.ч. попередження захворювання на корона вірусну інфекцію, про виконання протиепізоотичних заходів щодо сказу тварин.
У заході взяли участь голова Старосамбірської РДА Петро Назар, голова Старосамбірської районної ради Тетяна Терлецька, керівник апарату Старосамбірської РДА Микола Год, керівники та представники органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад.
Під час семінару виступили начальник Старосамбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Богдан Венцик, заступник начальника управління Володимир Лешик. До відома присутніх доведено заходи, які спрямовані на очищення ринку від фальсифікованих продуктів, що в рамках масштабного проєкту «СТОП Фальсифікат» проводились моніторингові дослідження масла солодковершкового. Учасників заходу ознайомлено з санепідеміологічною та протиепізоотичною ситуацією на території району, роз’яснено заходи профілактики гострих респіраторно- вірусних інфекцій.
Учасники заходу активно долучилися до обговорення та мали змогу отримати відповіді на найбільш суперечливі питання.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Жидачівському районі Львівської області
13 лютого 2020 року спеціалістами Жидачівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області проведено семінар – навчання для персоналу та підприємців , які задіяні в організації харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах на тему: «СТОП фальсифікат» (недопущення реалізації та використання фальсифікованих продуктів , в тому числі масла солодковершкового).
Також було звернуто увагу на впровадження системи HACCP при організації харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти, а також актуальні проблеми організації харчування в даних закладах району.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Золочівському районі Львівської області
Золочівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 03.05.2019 року № 11.2.1-4/6997 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів», 13.02.2020 року проведено семінар на тему “Стоп фальсифікат!”, спрямованого на захист споживачів та очищення ринку від фальсифікованих продуктів, а також впровадження системи НАССР. Семінар відбувся, в приміщенні будинку школяра відділу освіти Золочівської РДА.
В семінарі брали участь керівництво відділу освіти, директори шкіл району, відповідальні за харчування в ДДУ та навчальних закладах, підприємці роздрібної торгівлі та закладів громадського харчування.
Зі вступним словом виступила начальник Золочівського районного управління Овод Л.Є., звернувши увагу присутніх на те, що в рамках масштабного проєкту «СТОП Фальсифікат» проводились моніторингові дослідження масла солодковершкового, а також про обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР.
Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Голдій М.С. провела аналіз моніторингу масла солодковершкового, що проводився в рамках масштабного проєкту «СТОП Фальсифікат», який реалізовується за підтримки Уряду та Держпродспоживслужби та про моніторингові дослідження у Львівській області. Розповіла про впровадження системи безпечності харчових продуктів – НАССР на об’єктах.
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кучер Л.В. висвітлила проблемні питання організації харчування в навчальних закладах району, які виникли під час проведення комісійних обстежень харчоблоків даних закладів.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Мостиському районі Львівської області
Мостиським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області 06 лютого 2020 р. проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Мостиській міській раді та Мостиській РДА з підприємцями, які проводять харчування дітей у закладах освіти та директорами шкіл на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів”.
Сергій Приступюк, начальник Мостиського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР. Впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей і т.д.).
Також, провели аналіз моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках масштабного проекту «СТОП Фальсифікат». Було обговорено проблемні питання організації харчування у школах району, які виникли під час проведення комісійних обстежень закладів загальної середньої освіти.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Миколаївському районі Львівської області
Миколаївським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області 05 лютого 2020 року на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів проведено семінар – нараду з підприємцями роздрібної торгівлі та представниками операторів ринку, закладів громадського харчування, підприємців які проводять харчування дітей у закладах освіти.
Назар Жиденко, начальник Миколаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Львівській області, звернув увагу присутніх на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР, заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продукті та ветеринарної медицини Оксана Добушовська розповіла що впровадження даної системи потрібно розпочинати з аналізу виробничих і допоміжних потоків. Їх необхідно організувати таким чином, щоб уникнути перехресного забруднення (забруднення харчових продуктів хімічними, біологічними чи фізичними небезпечними факторами через повітря, воду, людей і т.д.).
Також провела аналіз моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках масштабного проєкту «СТОП Фальсифікат».
Було обговорено проблемні питання організації харчування у школах району, які виникли під час проведення комісійних обстежень закладів загальної середньої освіти.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Городоцькому районі Львівської області
Городоцьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів», 4 лютого 2020 року в актовому залі Городоцького районного управління проведено семінар-нараду «Стоп-фальсифікат».
До участі в семінарі було залучено керівників та спеціалістів відділу освіти району, завідувачів дошкільних навчальних закладів, підприємців, що здійснюють організацію харчування дітей у дошкільних навчальних та загальноосвітніх закладах, операторів ринку закладів громадського харчування та закладів торгівлі. Всього в семінарі взяли участь 35 осіб.
Начальником Городоцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області – Віталієм Харкавим , було оприлюднено результати масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проекту «СТОП Фальсифікат». Роз’яснено про недопустимість обігу та заходи , які потрібно вживати у разі виявлення фальсифікованих харчових продуктів.
Особливу увагу було звернуто на те, що здійснюється обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Присутнім було роз’яснено щодо розробки та впровадження програм-передумов визначених системою НАССР.
Було обговорено проблемні питання щодо організації харчування у школах району при проведених комісійних обстеженнях в грудні 2019-січні 2020 рр.
Присутні мали нагоду отримати відповіді на поставлені запитання, а також додаткові роз’яснення та рекомендації.
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у м.Червонограді Львівської області
rbt
31 січня 2020 року на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів», в Червоноградській міській раді відбулася семінар – нарада з представниками Червоноградського міського відділу Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, ГУ ДФС у Львівській області, Головного управління Держпраці у Львівській області, Управління праці та соціального захисту населення, Червоноградської міської філії Львівської області центру зайнятості, Червоноградського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Львівській області, та представниками операторів ринку, закладів торгівлі, громадського харчування. (більше…)
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Сокальському районі Львівської області
Сокальським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» 30.01.2020року було проведено семінар-нараду з директорами закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти, представниками ЦОЗУ та постачальниками продуктів харчування в заклади освіти Сокальського району. (більше…)
Проведено семінар «Стоп-фальсифікат» у Пустомитівському районі Львівської області
Пустомитівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 11.2.1-4/6997 від 03.05.2019 «Щодо протидії фальсифікації традиційних молочних продуктів» 27 січня 2020 року в приміщенні сесійної зали Пустомитівської районної ради проведено практичний семінар з операторами ринку, які здійснюють обіг готових харчових продуктів та підприємцями, що здійснюють організацію харчування дітей у дошкільних навчальних та загальноосвітніх закладах. До участі в семінарі долучилися керівники та спеціалісти відділів освіти та завідувачі дошкільних навчальних закладів. Всього в семінарі взяли участь 47 осіб. (більше…)