gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Щодо здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства в ході підготовки закладів загальної середньої освіти до нового 2021-2022 навчального року.

В складі комісій за участю фахівців Держпродспоживслужби протягом серпня місяця 2021 року було проведено 1163 обстежень щодо готовності закладів загальної середньої освіти до нового навчального року, що становить 97,3 відсотки від загальної кількості.

Не обстежено 32 філіали відповідних опорних закладів середньої освіти, які в тому числі планувались до закриття в зв’язку з малою кількістю дітей.

В 154 (13.2%) випадках виявлені порушення, по яких надані відповідні пропозиції керівникам закладів.

В ході підготовки до нового навчального року в Держпродспоживслужбу для погодження було подано 44 примірних меню, з яких погоджено 42 (95,4%). Крім цього протягом січня-липня 2021 року Держпродспоживслужбою області було погоджено по закладах загальної середньої освіти 145 примірних меню.

В 168 закладах загальної середньої освіти районів, міст та ОТГ області внесено зміни до примірних двотижневих меню з використанням рецептів страв із збірника Євгена Клопотенка, засновника проекту «Нове шкільне харчування».

З використанням матеріально-технічної бази власних харчоблоків організовано харчування в 872 (72,9%) закладах загальної середньої освіти, 74 (6,1%) заклади забезпечені привозним харчуванням, 211 (17,6%) закладів загальної середньої освіти забезпечуються лише буфетною продукцією.

Система НАССР впроваджена по області в загальній кількості в 382 закладах освіти, з них в тому числі в 164  закладах дошкільної освіти і в    218  закладах загальної середньої освіти.

Державні сайти України