13 травня, у межах другого дня Європейського тижня громадського здоров’я, що цьогоріч присвячений темі глобального здоров’я та стійкості продовольчих систем, фахівці Держпродспоживслужби Львівщини взяли участь у вебінарі щодо організації здорового харчування в закладах освіти.
Захід було реалізовано у співпраці з Львівським обласним центром контролю та профілактики хвороб.
Організація здорового харчування в закладах загальної середньої та дошкільної освіти – є надзвичайно актуальною, адже раціональне харчування напряму впливає на фізичний розвиток, імунітет, працездатність та загальне самопочуття дітей.
Особлива увага приділялася питанням формування здорових харчових звичок у дитячому середовищі. Саме у шкільному та дошкільному віці закладається основа харчової поведінки, яка впливатиме на здоров’я людини у дорослому житті.
Батьки мають бути впевнені, що їхні діти в навчальних закладах споживають безпечну, якісну та поживну їжу, яка відповідає віковим потребам та сучасним стандартам харчування.
Під час вебінару обговорили:
- як правильно організувати раціональний режим харчування для школярів;
- які продукти є корисними у щоденному раціоні, а які – можуть нашкодити дитячому організму;
- правила організації харчування та контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів;
- особливості організації дієтичного харчування для дітей з певними індивідуальними потребами.
У разі виявлення порушень у сфері організації харчування в закладах загальної середньої освіти, батьки, працівники закладів та інші зацікавлені особи можуть звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.
Звернення можна подати:
- письмово (79011, м.Львів, вул. Вітовського,18);
- електронною поштою: [email protected]
- через офіційний сайт управління електронне звернення громадян https://lvivdpss.gov.ua/sample-page/elektronnizvernennya/